pictures/logo_wep.pngpictures/elbacom2.png
pictures/1px.gif
pictures/MWE-Products2.png Windows Embedded POSReady 2009
– Termék jellemzők

Új generációs Windows Embedded for Point of Service operációs rendszer


A Windows Embedded for Point of Service egy széles körben használható operációs rendszer. Elsősorban értékesítési pontok számára optimalizálták a benne alapértelmezettként elérhető funkciókat. Például a UPOS kompatibilis eszközök támogatása. 

Fejlesztési folyamata egyszerűbb és gyorsabb. Windows Embedded POSReady 2009 speciális technológiájú POS berendezéseket(OPOS,UPOS szabványokat) is támogat, amelyek használatával csökkenteni lehet a költségeket (hardver, alkalmazás fejlesztés, új eszközök telepítése, operációs rendszer, szerviz és karbantartás). 

POS alkalmazás kompatibilitás

Támogatjaa Win32 API-t és a .NET Framework-öt használó alkalmazások futtatását. Támogatást nyújt JVM(Java Virtual Machine)-t használó moduloknak. Kompatibilis a következő korábbi operácós rednszerekre írt alkalmazásokkal: Windows 9x, Windows NT, Windows 2000 és Windows XP.

POS perifériák támogatása

Támogatja a Unified POS (OPOS és Point of Service for .NET) technológiákat. Ezek az eszközök általában a kiskereskedelemben használt perifériák, mint például a készpénz és bankkártya ellenőrzés eszközei, soros kijelzők, mágneskártya olvasók, PIN-kód beviteli billentyűzetek, nyomtatók, szkennerek, szállítószalagok, elektronikus átutaláshoz használt eszközök, kapuk, adagolók, világító eszközök és RFID-szkennerek. Ezeken kívül az OPOS Driver Version 1,08 vagy annál újabb verziójú OPOS perifériákat támogatja.

Plug-n-play funkció

A kiskereskedelemben kapható Windows XP Professional kompatibilis plug-n-play technológiát támogató eszközök alacsony integrálási és támogatási költségei szintén a POSReady mellett szólnak.

Biztonsági jellemzők

Vállalati szintű biztonsági megoldásokba integrálható, akár ügyfél szinten is.
Biztonsági frissítések a Windows Update segítségével elérhetőek. A Windows XP Professional által nyújtott valamennyi biztonsági funkció elérhető (például a beépített tűzfal).

Driver kompatibilitás

A rendszer kompatibilis a Windows XP Professional számára készült eszközmeghajtókkal, beleértve a beépített illesztőprogramokat (Windows XP SP3).

Windows XP Professional és a Win32 API támogatás

Windows XP operációs rendszeren való futtatásra készült alkalmazások, valamint szabványos eszközöket és szolgáltatásokat használó Win32 alkalmazások módosítás nélkül vagy minimális módosítással futtathatók a POSready operációs rendszeren.

Nyelvi támogatás

32 különböző nyelvi csomag telepíthető egyetlen kattintással a telepítő lemezről a Multilingual User Interface (MUI) menüpontban. Ezzel az operációs rendszer és a futó alkalmazás egyszerűen többnyelvűvé tehető.

Remote Management 

A Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM / SMS) felügyeli és irányíthatja a szoftverfrissítéseket a Windows Embedded POSReady 2009-en. Segítségével többek között a szoftverfrissítések központi konfigurálása oldható meg a Microsoft asztali operációs rendszereinél megszokott felület használatával. SCCM terméket nagyobb szervezetek számára tervezték akár több ezer klienssel/szerverrel. Tudjon meg többet a SCCM-ről

A DUA (Device Update Agent) szolgáltatás megkönnyíti a beágyazott alkalmazás frissítését a telepítés után. A DUA egy egyszerű szolgáltatás, amely  adminisztratív feladatokat ellátására terveztek, mint például fájlok másolása, rendszerleíró adatbázis kulcsokat módosítása és folyamatokat indítása. A DUA a rendszer indulása után keresi a script fájlt helyi könyvtárban vagy a weben(amely a feladatokat írja elő számára). Ideális olyan kioszk és információs terminálok számára(például repülőtereken), amelyek nem szükségszerűen kapcsolódnak a vállalati hálózathoz.

Klónozás

POSReady telepítése során lehetőség nyílik az OEM-ek számára, hogy létre hozzanak egy operációs rendszer képfájlt, amelyet tetszőleges számú hardverre klónozzanak. Ehhez a Sysprep vagy az FBReseal eszközöket kell elindítani, amelyek egyedi azonosítókat(SID) készítenek a klónozott rendszerek számára, illetve törlik mindazon beállításokat, amelyek konfliktust okozhatnak a klónozott rendszerek között(amennyiben azok látnák egymást a hálózaton keresztül. Például: számítógépnév, fix IP cím, különböző SID-ek, stb...).

pictures/VistaBottomLeft.png pictures/VistaBottomRight.png

Legújabb frissítések és letöltések


Windows Embedded for Point of Service operációs rendszerhez, illetve a POS technológia támogatásához rendszeresen elérhetőek frissítések. Fontos megjegyezni, hogy az alábbi linken csak néhány frissítés található. Ugyanakkor regisztrált ügyfelek számára a Microsoft hozzáférést biztosít minden frissítéshez egy külön erre a célra készített weboldalon illetve a Windows Update szolgáltatáson keresztül. 
pictures/POSReady09_banner_150x600_o.gif